Mgr. Iveta Macháčová

08.11.2014 21:00

U vzniku učebnice moderní spisovné arabštiny Ahlan wasahlan jsem byla jako studentka arabštiny vlastně od počátku. Na učebnici se mi líbí způsob vysvětlování jednotlivých gramatických jevů a hodně oceňuji různorodost cvičení – obsahuje jak cvičení na překládání celých vět, odpovědi na otázky, tak různá doplňovací cvičení zaměřená na konkrétní gramatické jevy, přiřazovací cvičení. Slovní zásoba je praktická a dá se použít při běžné konverzaci.

Pokud bych byla samouk, ocenila bych také klíč ke všem cvičením, ne jen některým, ale ten je postupně doplňován u nových nahrávek. Pro začátečníky by asi bylo vhodné i vysvětlení vlastních jmen a míst, která nejsou ve slovníku, ale mohla by být, protože arabština nemá velká a malá písmena a každý je nemusí znát. Místy jsou v textech drobné překlepy ve vokalizaci, které můžete rozpoznat díky nahrávkám, které jsou součástí učebnice.

Učebnice je svým způsobem odlišná od ostatních tím, že představuje arabštinu více z praktického hlediska jako živý jazyk a přenáší ji z prostředí lingvistického do běžného života.

Kontakt

Jassan Shadafnh

ucebnice.ahlanwasahlan@gmail.com

Karlovo náměstí 5, Praha 2, 120 00

773 194 705

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode